wtorek, 16 listopada 2010

Polski miód pitny

Dwójniak Koronny firmy Jaros

Typowy dwójniak produkowany w równych częściach z miodu i wody z domieszką specyficznych typowo polskich ziół polnych. Produkowany głównie z miodów ciemnych jesiennych. Leżakuje ponad 5 lat. Zawartość alkoholu około 15%.

Odznacza się świeżością oraz tak typową dla polskich miodów głębią aromatów i aksamitną gładkością.

Zdobył liczne medale m. in.:

* złoty medal na X Jubileuszowym Konkursie Win i Miodów Pitnych Toruń ‘2001 zorganizowanym przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa.
* brązowy medal Międzynarodowego Festiwalu Miodów Pitnych Boulder (Co) 2004
* złoty medal Międzynarodowego Konkursu Miodów Pitnych MAZER CUP Boulder (Co) 2009

Życzymy smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz